
Peter Schandl Blaufrankisch Trocken Burgenland 2017
87
pkt
Oko
rubinowe z herbacianymi refleksami i jasnym brzegiem; przezroczysteNos
z początku atakuje alkohol a potem wiśnie i ciemna czekolada (troche jak Mon Cheri Ferrero), następnie pojawiają się jesienne liście; ogólnie dużo nut wiśniówkiUsta
średnia (+) kwasowość; duża tanina, trochę przygruba; jest owoc - czereśnie, dojrzałe wiśnie i słodkawe, dojrzałe śliwki; trochę beczkowych, pikantnych aromatów - cynamonu i goździków; średnia (+) końcówka; rustykalne, wiejskie, lekko pestkowo-gorzkawe; świetne do jedzenia (do kupienia: w Polsce niedostępne; cena w Austrii: 8 EUR)- Producent
- Peter Schandl
- Rok
- 2017
- Punktacja
- 87/100
- Kolor
- Czerwone
- Opublikowane
- 22 maja 2020