Tagliatelle z kurzymi wątróbkami

Udostępnij ten post

Nie ma jak czasem przyrządzić inny a do tego budżetowy makaron. Kurza wątróbka robi różnicę!

Sposób przygotowania

  1. Pokrój wątróbki na dosyć cienkie paski. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę i smaż ją przez ok. 5 minut na wolnym ogniu. Dodaj wątróbki i liście laurowe i smaż na bardzo wolnym ogniu przez kilka minut. Dopraw gałką muszkatołową, wlej sherry i pozwól, aby alkohol wyparował przez kolejne 2 minuty. Wymieszaj dokładnie koncentrat pomidorowy z bulionem lub wodą. Wlej na patelnię i wymieszaj. Sos powinien uzyskać gładką konsystencję. Dopraw solą i pieprzem.
  2. W międzyczasie, ugotuj makaron. Gotowy, dodaj do sosu, wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj posypane startym pecorino.